Is Hillsong voor burgemeester Halsema een grotere vijand dan de radicale islam?

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is weer eens op oorlogspad. Ze heeft een ‘ernstig gesprek’ aangekondigd met de verhuurder van het pand waar de kerk Hillsong samenkomt. Is er écht iets ernstigs aan de hand of is er sprake van christenpesten?

Wie christelijk Nederland kent, weet dat in iedere orthodox-christelijke kerk de overtuiging geldt dat het huwelijk is bedoeld voor één man en één vrouw. Een principe dat niet afkomstig is uit het verkiezingsprogramma van GroenLinks, maar uit de Bijbel. Op basis van die Bijbel hanteert Hillsong principes om kerk te kunnen zijn in onze hoofdstad. Halsema schrok zich een hoedje toen ze onlangs vernam dat leidinggevende rollen in Hillsong alleen zijn weggelegd voor hetero’s en dat een ‘homoseksuele levensstijl’ wordt afgewezen.

Als de burgermoeder zich wat beter in het christendom en de Hillsong-kerk had verdiept, had ze niet zo hoeven schrikken. “Hillsong is een gastvrije kerk voor iedereen, ongeacht geaardheid”, laat de onafhankelijke onderzoeker Miranda Klaver weten. “Homofobie of homo’s ‘genezen’ ben ik niet tegengekomen.” De aankondiging van de voormalig GroenLinks-leider is bovendien een klap in het gezicht van dit homostel dat er bewust voor kiest om Hillsong trouw te blijven en zich in deze volgens Halsema ‘homofobe’ gemeenschap thuis voelt.

Wat deze kwestie nog erger maakt is de timing. De tik op de vingers van Hillsong volgt na recente gevallen van homogeweld in Amsterdam. Nu overheerst het beeld dat dit geweld wordt gekoppeld aan de visie van Hillsong op het terrein van huwelijk en seksualiteit. Met andere woorden: iedere christen die is aangesloten bij een orthodox-christelijke kerk is een potentiële potenrammer. Honderdduizenden onschuldige en fatsoenlijke kerkgangers zijn door Halsema, misschien onbedoeld, in het verdachtenbankje geplaatst. In plaats van het aanpakken van de échte daders van het homogeweld kiest de burgemeester voor een ‘ernstig gesprek’ met een willekeurige kerk.

In 2017 luidde de Amsterdamse voorganger Joël Boertjens de noodklok in dit interview. “Moslims bedreigen mijn gemeenteleden”, liet hij weten. Wat hij vertelde was zeer ernstig. Van fysieke mishandeling tot doodsbedreigingen. Toenmalig waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen zweeg. De burgemeester wilde zijn hand niet in een radicaal-islamitisch wespennest steken. Dankzij de lokale partijen VVD, Forum voor Democratie, CDA en ChristenUnie werden in een later stadium de anti-christelijke incidenten alsnog opgepakt en in de Amsterdamse gemeenteraad besproken.

Toegegeven, vervolgens nam Halsema de kwestie wél serieus door met voorganger Joël Boertjens en christelijke slachtoffers in gesprek te gaan. Een jaar later verscheen er een onderzoeksrapport van de gemeente Amsterdam met de volgende schokkende details:

• Een persoon met een islamitische achtergrond werd na bekering tot het christendom bedreigd door zijn vader die appte: ‘ik kom met een pistool’;
• Een jongere is in elkaar geslagen omdat zijn moeder zich bekeerd had tot het christendom vanuit een islamitische achtergrond;
• Een jongere, niet-gelovig opgevoed door ouders met een islamitische achtergrond, werd gepest door andere kinderen op school, geslagen werd en gedwongen om Koranverzen op te zeggen;
• Een persoon met een islamitische achtergrond, betrokken bij een kerk met veel bekeerlingen, kreeg rouwkransen thuis met daarbij briefjes ‘Jij gaat dood’;
• Bommeldingen bij een kerk omdat daar personen met een islamitische achtergrond gedoopt worden.

Desondanks koos het Amsterdamse bestuur er bewust voor om het religieus geïnspireerde geweld zo vaag en algemeen mogelijk te houden. Er werd niet gesproken over ‘christenvervolging’ maar ‘geloofsververvolging’. Alsof de gemeente Amsterdam niet wil uitsluiten dat christelijke gereformeerde kerkgangers en hippe Hillsong-christenen moslims aanvallen omdat ze het verkeerde geloof aanhangen. Tot op de dag van vandaag weigert Halsema het beestje bij de naam te noemen, ondanks de schokkende ervaringen van tot het christendom bekeerde ex-moslims.

En dan kondigt Halsema ruim drie maanden na het schokkende rapport over christenvervolging een ‘ernstig gesprek’ met het ‘homofobe’ Hillsong aan op basis van vooringenomen standpunten en verdachtmakingen uit links-progressieve hoek. Dit is burgemeester-onwaardig. Eerder weigerde ze in te grijpen bij een Black Lives Matter-demonstratie op de Dam, ondanks het overtreden van de coronaregels. “De demonstratie is te belangrijk”, aldus Halsema. Incidenten waarbij de burgermoeder zich door haar politieke kleur laat leiden. Een échte burgemeester staat boven de partijen en voert geen partijpolitiek.

Was het aangekondigde ‘ernstige gesprek’ met Hillsong een losse flodder of komt hier de ware aard van Halsema naar boven? Tot er antwoord is op die vraag overheerst het vermoeden dat Hillsong voor de Amsterdamse burgemeester een groter gevaar vormt dan homofobe en anti-christelijke radicalen met een islamitische achtergrond.

Advertentie

3 gedachtes over “Is Hillsong voor burgemeester Halsema een grotere vijand dan de radicale islam?

  1. Geweldig Jeffrey je slaat de spijker op de kop. Maar wees gerust dit is ons voorland. Paulus heeft het al voorzegd: allen die de Here Jezus godvruchtig willen volgen zullen vervolgd worden. Layen we bidden voor burgemeester Halsema dat God haar ogen zal openen.

    Like

  2. Pingback: Herrie rond Hillsong Church | gereformeerd leven in nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s